Filmul românesc de pe Netflix care spune povestea noastră, a românilor: nu trebuie să-l ratezi
Dacă ai chef de un film românesc cu adevărat bun, aceasta poate fi o variantă bună pentru o zi liniștită de weekend.
Amintiri din Epoca de Aur este un film format din două parți care, la rândul lor, reprezintă fiecare câte o colecție de mici povești care tind să caracterizeze România de dinainte de 1989.
S-ar putea spune că Amintiri din Epoca de Aur este varianta românească a filmului german Goodbye, Lenin, totul adaptat la cultura și întâmplările noastre.
Așa cum menționam în titlu, acest film românesc spune povestea noastră, a românilor și, evident, nu trebuie, sub nicio formă, să-l ratezi.
Amintirile din comunism, încă vii
Desigur, în mai bine de 30 de ani, lucrurile par se mai fi schimbat pe la noi. Cu toate astea, spiritul comunismului încă mai poate fi văzut pe ici, pe colo, atât în mentalitatea unora dintre noi, cât și în piersele arhitecturale ce servesc drept amintire a unei perioade triste.
Amintiri din Epoca de Aur (2009) este un film format din două părți, marca Cristian Mungiu, și în care îi poți vedea jucând pe Diana Cavallioti, Vlad Ivanov, Tania Popa, Teodor Corban, Gabriel Spahiu sau Radu Iacoban.
În cazul în care ai rămas în pană de idei, poți da acestui film o șansă, de vreme ce există șanse reale să te distreze, indiferent dacă ai trăit, sau nu, acele timpuri tulburi.
Fiecare povestioară conține câte o legendă urbană (sau chiar rurală, dacă mi se permite), desprinsă din perioada de dinaintea căderii comunismului.
Vei avea ocazia să vezi cum se pârlea un porc de Crăciun în apartament, cum se făcea profit din vânzarea de sticle goale sau chiar cum se traficau „mărfurile rare”, în scopul exclusiv al trocului, de vreme ce, în acea perioadă, banii erau aproape inutili fiindcă nu prea aveai ce să cumperi cu ei.